Dushi Korsou

Of U nou een van een actieve, sportieve vakantie houdt of alleen lekker lui op het strand wilt vertoeven … Curacao heeft U van alles te bieden! Een bezoek aan de Ostrich Farm (struisvogelboerderij) is een leuk uitstapje, zeker wanneer er kinderen bij zijn. Maar ook de Hato-grotten (niet geschikt voor mensen die mindervalide of slecht ter been zijn of bezoekers met kinderen in buggy’s!) met een uitgebreid netwerk van stalactieten en stalagmieten en tekeningen van wel 1500 jaar oud of een tocht door het uitgestrekte Christoffel National Park vol met exotische diersoorten zijn aanraders. Heerlijk op een onderwaterscooter op 7 meter diepte door het water, snorkelen tussen de schildpadden bij Playa Piscadera of een buggytour over de Hato-vlakte… Curacao heeft van alles te bieden!

Het National Park Shete Boca met de bekende schildpadbroedplaats en de prachtige grotten en rotsen waar U het water met een oorverdovend geluid meters hoog tegen de rotsen omhoog ziet spatten maar bijvoorbeeld ook de zoutvlakte waar de flamingo’s samen komen en broeden zullen U vast niet ontgaan op Uw tocht over het eiland!

.

Stranden

Prachtige, baaien, kraakhelder water …. hagelwitte stranden: Curaçao heeft volop strand- en zongelegenheid te bieden onder het genot van heerlijke maaltijden en cocktails bij de strandtentjes ter plekke! Op sommige stranden wordt entree gevraagd. Kokomo Beach, Boca Santa Cruz, Boka St.Michel (ook bekend als Boka Sami, heeft geen schaduw en weinig zand, maar het water is er heerlijk…), Caracasbaai of Cas Abao…elk strand heeft z’n eigen charme. Daaibooibaai, Jan Thiel Beach aan het einde van de straat bij de villa, Playa Jeremi, Kleine – en grote Knip, allemaal heerlijke plekken. Curaçao’s langste en witste strand ligt op Klein Curaçao, een onbewoond eind ten zuidoosten van Curaçao, gelegen op 13 kilometer uit de kust. Een dagtocht naar Klein Curacao met de catamaran is een belevenis op zich.
Playa Forti, Playa Kalki, Playa Lagun, Playa Piskado en het mooie Playa Porto Mari zijn ook heerlijke plekken op het eiland. Playa Porto Mari is een mooi zandstrand op het privédomein van de plantage ‘Porto Mari’ aan de westkust. Het witte, zanderige koraalstrand, met helder en kalm water, is een waar paradijs. Seaqarium Beach is erg bekend vanwege de Dolphin Academy, Madero Ocean Club, Cabana Beach en Mood. Heerlijke restaurants als Chill, een shopping boulevard en happy hours … kortom volop gezelligheid.

Duiken/snorkelen

Prachtige, baaien, kraakhelder water …. hagelwitte stranden: Curaçao heeft volop strand- en zongelegenheid te bieden onder het genot van heerlijke maaltijden en cocktails bij de strandtentjes ter plekke! Op sommige stranden wordt entree gevraagd. Er zijn 18 stranden die U zeker niet mag missen: Blue Bay Beach even ten noorden van het dorp Sint Michiel, Boca Santa Cruz, Boka St.Michel (ook bekend als Boka Sami, heeft geen schaduw en weinig zand, maar het water is er heerlijk…), Caracasbaai of Cas Abao. Cas Abao biedt U een wit zandstrand, kristalhelder water, wuivende palmen en vele zomerhuisjes voor de nodige schaduw. Daaibooibaai, Jan Thiel Beach (naast Boca Gentil Residence), Playa Jeremi, Kenepa en Klein Curacao: Curaçao’s langste en witste strand ligt op Klein Curaçao, een onbewoond eind ten zuidoosten van Curaçao, gelegen op 13 kilometer uit de kust. Playa Forti, Playa Kalki, Playa Lagun, Playa Piskado en het mooie Playa Porto Mari. Playa Porto Mari is een mooi zandstrand op het privédomein van de plantage ‘Porto Mari’ aan de westkust. Zijn witte, zanderige koraalstrand, met helder en kalm water, is een waar paradijs. Seaqarium Beach is erg bekend vanwege Mambo Beach, beachmovies, diverse Happy Hours … kortom volop gezelligheid.

Shop till you drop!

Punda en Otrobanda vormen samen de hoofdstad Willemstad. Toeristenwinkels in Punda, chique winkels in het Renaissance Winkelcentrum, restaurants en vele leuke bars… U komt zeker aan Uw trekken! Bezoek ook eens het Kura Holanda-hotel en de Handelskade waar een unieke uitstraling van levendig gekleurde gebouwen de Nederlandse koloniale architectuur mooi in beeld brengt. U wandelt eenvoudig van het ene deel naar het andere via de welbekende Pondjesbrug.
Andere shop-mogelijkheden buiten Willemstad: Het Rif Fort, Saliña en Saliña Galeries, Promenade winkelcentrum, Zuikertuintje en Bloempot winkelcentrum of de leuke winkeltjes op Seaquarium Beach of Zanzibar strand.